Transport si retururi

                                                                                                           

 

Procedura de returnare: 
 

 1.       Trimite cererea de retur în scris, pe adresa de email office@copiatoaresharp.ro sau completează formularul de retur de mai jos. Cererea trebuie să cuprindă în mod obligatoriu: numele de pe care s-a făcut comanda, produsul pe care dorești să îl returnezi și contul bancar în care dorești să îți returnăm banii.          
 2.       Se analizează cererea sau formularul și odată ce ai primit acceptul nostru pentru retur, ambalează produsul corespunzător, astfel încât să nu fie deteriorat pe parcursul transportului și expediază-l prin curier rapid către noi, în termen de maxim 14 zile de la data transmiterii cererii de retur. 
 3.       Imediat ce produsul ajunge la noi, acesta va fi verificat, vor fi întocmite documentele de retur și ți se vor returna banii în contul specificat în cererea de returnare. Vei primi banii înapoi în termenul legal de maxim 14 zile (din momentul în care primim produsul).

   


Politica de returnare

Conform legislației în vigoare, posibilitatea de renunțare la un produs achiziționat fără a preciza motivele se aplică numai cumpărătorilor persoane fizice (detalii in O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

Notificarea de renunțare la cumpărare se face în scris, în termen de 14 zile calendaristice începand din ziua în care cumpărătorul intra în posesia fizică a produsului.

Cumpărătorul care renunță la cumpărare în condițiile legii va suporta costurile directe legate de returnarea produselor (art 14 (2), O.U.G. Nr. 34/2014 ) și costurile suplimentare rezultate în urma diminuarii valorii produselor, dacă această diminuare este constatată.

Cumpărătorul care renunță la cumpărare va returna vânzatorului produsele fără întârziere, în decurs de cel mult 14 zile de la data la care a informat vânzatorul de dorința sa de a se retrage din contract. Cumpărătorul informează Copiatoare Sharp cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea unei cereri scrise sau a Formularului de retur disponibil pe site.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le manuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.

Cumpărătorul poartă răspunderea pentru orice eventuală diminuarea a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzată de o manipulare necorespunzătoare.

Returnarea produselor se poate face prin orice firmă de curierat preferată de client. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Se recomandă returnarea produselor cu opțiunea verificare colet.

Prin completarea formularului de retur sau prin transmiterea cererii de retur prin email, clientul este de acord în totalitate cu prevederile politicii de returnare.

  

Condițiile referitoare la produsul returnat

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat:

 • să aibă toate componentele, accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au insoțit;
 • produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, pe cât posibil în ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport;
 • nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgărieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții  neautorizate, dacă acestea nu sunt semnalate ca și defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului;  
 • imprimantele / multifuncționalele / aparatele de fax / echipamentele de etichetat pot suferi o depreciere, în urma unui calcul făcut în funcție de numărul de pagini efectuate cu aparatul, de stadiul în care se află consumabilele, etc; 
 • ne rezervăm dreptul să nu acceptăm primirea coletelor retur fără notificare scrisă prealabilă;           
 • produsele marcate în formularul de retur trebuie predate integral curierului. Dacă în coletul de retur se află produse diferite față de cele menționate în formular vom proceda la anularea returului și la expedierea coletului înapoi spre client, urmând ca acesta să suporte taxa aferentă transportului;
 • produsul returnat trebuie să fie pus în ambalajul original împreună cu toate accesoriile și să fie însoțit de toate documentele cu care a fost livrat
 • în cazul trimiterii produselor pentru returnare, schimbare sau reclamație, recomandăm un serviciu de curierat rapid (FanCourier, Urgent-Cargus, DPD etc). Coletul trebuie să ajungă direct la sediul nostru din Baia Mare, str. George Coșbuc, nr. 14. Vă rugăm să NU trimiteți coletele standard prin Poșta Română deoarece nu se va ridica coletul de la poștă;                                                                             

Produse fără drept de returnare:

 • consumabile (cartușe, tonere, riboane, filme de fax, baterii, acumulatori, etc.) desigilate (acestea se pot deteriora rapid după desigilare);
 •  multifunctionalele cu sistem CISS (sistem cu alimentare continuă a cernelii), care au cerneala introdusă. Sistemul CISS este făcut să funcționeze în mod desktop, transportul echipamentului prin curier, cu cerneală în sistem, va rezulta în deteriorarea echipamentului;
 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a cărei furnizare a fost nevoie de plata în avans;
 • furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • software, licențe desigilate, furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe suport material (aplicații software inclusiv jocuri livrate printr-un link de download și cheie de activare)

Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul efectuării returului

Aceleași norme de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt aplicate în cazul returului ca și în urma unei comenzi. 


Formular de retur